به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز، مطابق آمارهای اعلامی وزارت صنعت، معدن و تجارت در پنج ماهه ابتدایی امسال از بین ۱۲ محصول اصلی و عمده بخش معدن و صنایع معدنی، ۶ محصول از جمله کاتد مس و شمش آلومینیوم با رشد تولید و ۶ محصول دیگر از جمله فولاد و سیمان با کاهش تولید مواجه شدند.
در پنج ماهه نخست امسال فولادسازان موفق به تولید ۱۰ میلیون و ۸۸۲ هزار و ۸۰۰ تن فولاد خام شدند. آماری که در همسنجی با پارسال حاکی از افت ۶.۸ درصدی است.
همچنین در بخش محصولات فولادی نیز ۹ میلیون و ۸۵۶ هزار و ۴۰۰ تن محصول تولید شد که در مقایسه با پنج ماهه نخست سال ۹۹ کاهش ۱۰.۶ درصدی نشان میدهد.
در کاتد مس رشد ۱.۴ درصدی به ثبت رسید و شرکتهای داخلی موفق به تولید ۱۲۱ هزار و ۸۰۰ تن از این محصول شدند. همچنین در شمش آلومینیوم رشد ۳۰.۶ درصدی حاصل شد و ۲۲۲ هزار و ۶۰۰ تن شمش تولید شد.
با این حال آمارها در تولید آلومینا، کنسانتره زغالسنگ و سیمان نیز کاهشی بود و بهترتیب ۹۶ هزار و ۴۰۰ تن (کاهش ۶ درصدی)، ۶۱۵ هزار و ۳۰۰ تن (افت ۴.۱ درصدی) و ۲۶ میلیون و ۴۳۳ هزار و ۳۰۰ تن (کاهش ۱۰.۶ درصدی) تولید شد.
پیشتر دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان سیمان در گفت و گویی گفت: در زمان تامین ۱۰۰ درصدی برق، ماهانه بین ۵.۵ تا ۶ میلیون تن سیمان در کشور تولید میشد که با تامین ۶۵ درصدی برق به حدود ۴.۸ تا پنج میلیون تن کاهش یافته است؛ اما با وجود این کاستیها بازار را دوباره به تعادل رساندیم.
«عبدالرضا شیخان» تصریحکرد: درخواستی که فعالان سیمانی در دیدار با وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتند، تامین برق و سوخت برای واحدها بدون توقف در سال بود، زیرا هر زمان وقفهای در تامین این دو خدمت اساسی به وجود آمده، تولید، عرضه و در نتیجه بازار ملتهب شده است.
وی، همچنین بر لزوم تامین سوخت دوم (مازوت) برای کارخانجات بهویژه در فصل سرما که عمده قطعی گاز در این ایام اتفاق میافتد، تاکید کرد و افزود: به این منظور همه واحدهای تولیدی مخازن ذخیره سوختشان را آماده کردهاند و فقط یک هماهنگی بین وزارتخانههای صنعت و نفت نیاز است تا همه این مخازن از مازون پُر شوند.
با این حال، در این بخش ظرفیتها بهگونهای است که در صورت تامین برق و سوخت پایدار، واحدها و کارخانجات سیمانی قادر به تامین ۱۰۰ درصدی سیمان برای طرح بزرگ تولید سالیانه یک میلیون مسکن بدون هیچ دغدغهای هستند و از هماکنون برای اجرای موفق طرح مسکن دولت سیزدهم اعلام آمادگی کامل کردهاند.
برپایه این گزارش، تا پایان مرداد ماه ۱۸۱ میلیون و ۹۷۹ هزار و ۶۰۰ متر مربع کاشی و سرامیک (رشد ۷.۵ درصدی)، ۵۴۸ هزار و ۴۰۰ تن شیشه جام (رشد ۲۶.۵ درصدی)، ۳۰۵ هزار و ۵۰۰ تن ظروف شیشهای (رشد ۲.۳ درصدی)، ۲۴ هزار و ۲۰۰ تن ظروف چینی (رشد ۲۰.۷ درصدی) و ۴۰ هزار و ۴۰۰ تن چینی بهداشتی (افت ۱۳.۳ درصدی) تولید شد.
ایران دارای ۶۸ نوع از انواع مختلف مواد معدنی است. ذخایر اثبات شده سنگ آهن ایران به مقدار ۲.۷ میلیارد تن( هشت دهم درصد کل ذخایر جهان)، ذخایر سنگ معدن مس به مقدار ۲.۶ میلیارد تن (چهار دهم درصد از ذخایر جهانی) است.
ایران همچنین دارای ۱۱ میلیون تن روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است. کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود ۶۰ میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گسترهای به مساحت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع، انتظار میرود به بیش از ۱۰۰ میلیارد تن برسد. از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزههای مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار میآید.
نظر شما